Upute za prijavu

Upute za prijave za Croaticumove programe učenja hrvatskog jezika i kulture u akademskoj godini 2020./2021. bit će objavljene 1. 9. 2020. godine.

Svi koji žele pohađati neki od Croaticumovih programa učenja hrvatskoga jezika i kulture u akademskoj godini 2019./2020. trebaju:

 1. prikupiti dokumente potrebne za upis
 2. registrirati se za grupu prvoga dana programa
 3. upisati se tijekom prvog tjedna programa

Dokumenti

 1. Ispuniti internetsku prijavnicu, ispisati ju i potpisati (prijavnicu je moguće ispuniti i osobno u tajništvu Croaticuma). Prijavnicu treba ispuniti najmanje tri dana prije početka programa.
 2. Kopija važeće putovnice ili osobne iskaznice.
 3. Fotografija (samo polaznici koji upisuju Semestralni tečaj hrvatskoga jezika i kulture).
 4. Dodatni dokument za polaznike Semestralnoga tečaja hrvatskoga jezika i kulture koji se žele koristiti internetom i knjižnicom na Filozofskome fakultetu: obrazac za Wi-Fi i Knjižnicu.
 5. Dodatni dokument za polaznike Semestralnoga tečaja hrvatskoga jezika i kulture koji se žele koristiti javnim prijevozom u Zagrebu: obrazac za ZET.

Registracija

 1. Svi polaznici trebaju se registrirati za grupu prvoga dana programa.
 2. Polaznici koji prvi put pohađaju neki od Croaticumovih programa učenja hrvatskoga jezika i kulture i nemaju nikakvo predznanje iz hrvatskoga jezika registriraju se za početni stupanj.
 3. Polaznici koji prvi put pohađaju neki od Croaticumovih programa učenja hrvatskoga jezika i kulture i imaju predznanje iz hrvatskoga jezika pišu razredbeni ispit te idu na usmeni ispit kojim se procjenjuje razina njihova znanja.
 4. Polaznici koji su prethodni semestar pohađali Semestralni tečaj hrvatskoga jezika i kulture i uspješno ga završili ne pišu razredbeni ispit, nego se registriraju za sljedeću razinu. 

Upis

 1. Tijekom prvoga tjedna programa polaznici u Croaticumovo tajništvo trebaju predati dokumente za upis. Uz dokumente je potrebno priložiti i potvrdu o uplati ili potvrdu o stipendiji.
 2. Polaznici koji nemaju stipendiju trebaju potpisati ugovor o pohađanju programa.

Dodatne upute

Informacije o procesu registracije kao i informacije o razredbenome ispitu bit će objavljene na Croaticumovoj internetskoj stranici najkasnije tri dana prije početka programa.  

Upisi u Croaticumove programe učenja hrvatskoga jezika i kulture mogući su isključivo osobno u Croaticumovu tajništvu

Podaci za uplatu dostupni su u Croaticumovu tajništvu, a odustajanje od pohađanja programa i povrat novca nisu mogući nakon potpisivanja ugovora o pohađanju programa, ugovora o učenju ili ugovora o stipendiji.

Croaticum ne daje infomacije o vizama i ne može posredovati u dobivanju viza. Za sve informacije o vizama potrebno je obratiti se nadležnim institucijama.

Raspored nastave bit će objavljen na Croaticumovoj internetskoj stranici prvoga dana programa u poslijepodnevnim satima.

Cijene programa dostupne su ovdje, a akademski kalendar ovdje.