Izvannastavne aktivnosti

Croaticum za polaznike svojih programa organizira brojne fakultativne izvannastavne aktivnosti, npr. posjete muzejima i galerijama, odlaske na kazališne predstave, odlaske na književne, filmske i plesne festivale te koncerte. Organizira i sudjelovanje u raznim događajima koje nudi Zagreb, kao što su predstavljanja knjiga i susreti s poznatim hrvatskim umjetnicima, posjećivanje kulturno-umjetničkih manifestacija, uličnih festivala i sl.

Polaznici Croaticumovih programa sudjeluju i u različitim radionicama, a samostalno organiziraju i moderiraju gostovanja hrvatskih umjetnika u sklopu programa Kultura u Croaticumu.

Croaticum za polaznike svojih programa organizira i edukativne šetnje te terensku nastavu na kojima polaznici praktično uče jezik i aktivno sudjeluju u razgledavanju Zagreba, zagrebačkih parkova, vrtova i tržnica. Pomoću nastavnih projekata polaznici se upoznaju sa specifičnim obilježjima suvremene hrvatske kulture te povijesnim događajima i znamenitim ljudima.

Croaticum svaki semestar za polaznike Semestralnoga tečaja hrvatskoga jezika i kulture organizira i fakultativni jednodnevni izlet kako bi im pružio priliku upoznati se s kulturom, povijesti i prirodnim ljepotama drugih dijelova Hrvatske.

Na kraju svakoga semestra polaznici Semestralnoga tečaja hrvatskoga jezika i kulture uz pomoć nastavnika organiziraju završnu svečanost tijekom koje predstavljaju svoje sposobnosti i znanja te pokazuju što su naučili tijekom semestra.

Naravno, polaznici Croaticumovih programa nerijetko organiziraju i zabave dobrodošlice, oproštajne zabave, rođendanske proslave, proslave velikih i malenih godišnjica i obljetnica te mnoge druge različite proslave, što svaki program čini jedinstvenim i neponovljivim.

Croaticum se svojim polaznicima približio i stranicom na društvenoj mreži Facebooku.

Dramska radionica

dramska-sekcija

Folklorna radionica

323420_242359555839802_1410680578_o

Izlet u Zadar

472248_325527634189660_1101582884_o

Izlet u Pulu

izlet-pula

Posjet muzeju

izlozba-rijeci