Izvannastavne aktivnosti

Croaticum za polaznike svojih programa organizira brojne fakultativne izvannastavne aktivnosti, npr. organizira posjete muzejima i galerijama, odlaske na kazališne predstave, odlaske na književne, filmske i plesne festivale te koncerte. Organizira i sudjelovanje u raznim događajima koje nudi Zagreb, kao što su književne promocije i susreti s poznatim hrvatskim umjetnicima, posjećivanje kulturno-umjetničkih manifestacija, uličnih festivala i sl.

Polaznici Croaticumovih programa mogu sudjelovati i u različitim kreativnim radionicama koje za njih organiziraju njihovi nastavnici, a samostalno organiziraju i moderiraju gostovanja brojnih poznatih hrvatskih umjetnika u sklopu programa Kultura u Croaticumu.

Croaticum za polaznike svojih programa organizira i edukativne šetnje te terensku nastavu na kojima polaznici praktično uče jezik i aktivno sudjeluju u razgledavanju Zagreba, zagrebačkih parkova, vrtova i tržnica. Pomoću nastavnih projekata polaznici se upoznaju sa specifičnim obilježjima suvremene hrvatske kulture i povijesnim događajima i znamenitim ljudima.

Croaticum svaki semestar za polaznike Semestralnoga tečaja hrvatskoga jezika i kulture organizira i fakultativni jednodnevni izlet kako bi im pružio priliku upoznati se s kulturom, povijesti i prirodnim ljepotama drugih dijelova Hrvatske.

Na kraju svakoga semestra polaznici Semestralnoga tečaja hrvatskoga jezika i kulture uz pomoć nastavnika organiziraju završnu priredbu tijekom koje predstavljaju svoje sposobnosti i znanja te pokazuju što su naučili tijekom semestra.

Naravno, polaznici Croaticumovih programa nerijetko organiziraju i zabave dobrodošlice, oproštajne zabave, rođendanske proslave, proslave velikih i malenih godišnjica i obljetnica te mnoge druge različite proslave, što svaki program čini jedinstvenim i neponovljivim.

Croaticum se svojim polaznicima približio i profilom na društvenoj mreži Facebooku na kojemu možete vidjeti zanimljivu i bogatu galeriju fotografija te pratiti najnovije obavijesti.

Dramska radionica

dramska-sekcija

Folklorna radionica

323420_242359555839802_1410680578_o

Izlet u Zadar

472248_325527634189660_1101582884_o

Izlet u Pulu

izlet-pula

Posjet muzeju

izlozba-rijeci